LOGIN
İşe Alım Danışmanlarına Yöneltmeniz Gereken 6 Soru

İşe Alım Danışmanlarına Yöneltmeniz Gereken 6 Soru

career Jun 16, 2021

Aktif iş arayışınız olsun olmasın işe alım danışmanlarıyla iletişim halinde olma ihtimaliniz yüksek.

İş aramıyor olsanız bile belli bir pozisyonla ilgilenip ilgilenmeyeceğinizi soran danışmanlar olmuştur.

Şayet iş arıyorsanız zaten onlar size ulaşmadan çok önce sizin iletişime geçmeniz avantajınıza olabilir. Nihayetinde hangi fırsatın nerede karşınıza çıkacağı belli olmaz.

Peki belli bir pozisyonla ilgili en önemli bilgileri bir danışmandan nasıl öğrenebilirsiniz? İşte bu sorularla:

1. Pozisyon ne kadar süredir açık?

Cevap size arayışın şimdiye kadar nasıl gittiği, yaklaşık kaç adayla görüşüldüğüyle ilgili bir veri verecektir. Şayet pozisyon uzun bir süredir açıksa, çok seçici olunduğu, şirketin tam olarak ne aradığını bilmediği ya da işi isteyen çok kişi olmadığı yorumuna varabilirsiniz. Eğer arayış başlayalı henüz çok olmadıysa da sürecin sonuçlanmasının daha vakit alma ihtimalinin olduğunu bilir, kendinizi ona göre ayarlayabilirsiniz.

2. Yeni bir pozisyon mu yoksa daha önce çalışan biri var mıydı?

Büyük resmi görme açısından yardımcı bir soru. Daha önce başkası varsa o kişiye ne olduğuyla ilgili de bilgi almak isteyebilirsiniz. Terfi etmiş, başka bir grup şirketine transfer olmuş, işten ayrılmış veya işten çıkarılmış olabilir. Bu bilgi de sizi gelecekte neyin bekleme ihtimali olduğuyla ilgili bir izlenim verebilir.

3. Rolde başarılı olmak için gereken en önemli 3-4 yetkinlik nedir?

Bu rolün size ne kadar uygun olduğunu veya rolü isteyip istemediğinizi anlamanıza yardımcı olabilecek bir soru. İlerleyen süreçlerde bu konuyla ilgili konuşmak veya başka sorular da yöneltmek isteyebilirsiniz.

4. Pozisyonun raporlayacağı kişiyle ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Ne kadar dürüst bir cevap alırsınız bilemem ama yine de kendisiyle tanışma şansınız olursa az çok bir şeyler bilmek faydalı olabilir.

5. Bu şirket ne kadar süredir müşteriniz? Şirketle ilgili izlenimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Dürüst bir yanıt alınıp alınmayacağı yine şaibeli. Ancak ne olursa olsun potansiyel çalışma ortamınızı üçüncü bir kişiden dinlemenin bir zararı olmaz. 

6. Pozisyonu ne kadar sürede doldurmayı planlıyorsunuz?

Sürecin ne hızda ilerleyeceği, olası bir geri dönüşü aşağı yukarı ne zaman alabileceğinizi öğrenmek görüşme biter bitmez merakla bir telefon veya mail bekleme derdinden sizi kurtarabilir.

SHARE POST:

 
Go Back to Overview

Get the best for building tomorrow's workplace!
Stay connected with news and updates.